שאיפת עשן

הסכנות כתוצאה משאיפת עשן הן חוסר חמצן ואיבוד הכרה מיידי. יתרה על כך, עשן הנוצר משריפות בהן כמות החמצן מוגבלת עלול בעצמו להכיל מרכיבים דליקים וכך ללבות את השריפה ואת הנזק.

פוטנציאל ההתלקחות של העשן מתגבר במגע עם חמצן אטמוספירי באש הגלויה הקיימת באיזור, ולעיתים על ידי החום עצמו.

הסיבה העיקרית לסכנות העשן היא מרכיבים רעילים או מגרים הקיימים בו באחוזים גבוהים. אחד המרכיבים המסוכנים ביותר הוא פחמן דו חמצני, הגורם הרעלה ומשולב לעיתים עם מימן ציאני ועם פוסגן.

התסמינים
 של שאיפת עשן הם סימני חריכה בשערות האף, שיעול, גירוי, ליחה וקוצר נשימה, סחרחורת או בלבול.

גלאי עשן למניעת שאיפת עשן במצבי חירום

התקנת ציוד כיבוי וגילוש אש כדוגמת גלאי עשן יכולה למנוע מצבים של שאיפת עשן וחלילה מוות!
אם אין ברשותכם גלאי עשן צרו עימנו קשר עוד היום על מנת שנוכל לייעץ ולבחור עבורכם את גלאי העשן המתאים ביותר עבורכם

כללי בטיחות להתנהלות סביב שריפה ומוקדי עשן

הסכנות המלוות שאיפת עשן אינן מבטלות את הצורך במתן עזרה עבור אדם הנקלע לשריפה. אף על פי כן, יש להביא בחשבון את כללי הבטיחות הבאים ולהקפיד עליהם מהרגע הראשון:

א. הימנעות משאיפה – יש להימנע ככל האפשר משאיפה ישירה של העשן ולהשתמש במטלית או בגד נקי על גבי האף והפה. נשימה דרך בד מסננת את רוב החומרים הרעילים הקיימים בעשן אולם האפקטיביות שלה מוגבלת לדקות ספורות בלבד.

ב. פינוי לטיפול – נפגע החשוד לשאיפת עשן חייב להיות מפונה לבדיקה רפואית. את הבדיקה מבצעים פראמדיק או רופא, כאשר עד הגעת הצוות חובה להסיר מהנפגע בגדים שרופים או ספוגי עשן.

ג. הזמנת כוחות כיבוי – הטיפול המיידי בנפגעים ובפצועים חייב להתבצע במקביל להזעקת כוחות כיבוי אל המקום. יש להסביר לכוחות הכיבוי על היקף השריפה ולכוון אותם בצורה מדויקת ככל האפשר. כל דקה יכולה לעשות הבדל משמעותי בין נזקים לטווח קצר או ארוך כתוצאה משאיפת עשן.
 
לסיכום, עשן גורם לנזקים קשים אותם ניתן למנוע בעיקר באמצעות אורך רוח והקפדה על כללי הבטיחות.

למידע נוסף והזמנת התקנת או תחזוקת ציוד גילוי אש

תפריט נגישות